woensdag 19 oktober 2011

Salvador Iborra (1978 - 2011)



De Spaanse dichter Salvador Iborra werd op 29 september van dit jaar in Barcelona doodgestoken, vermoedelijk door fietsendieven. Hij had voor zijn woning in de gothische wijk van de Catalaanse metropool twee jongemannen, die zijn fiets hadden gestolen, tegengehouden. Toen de schrijver de fiets terug vroeg, werd hij door de twee jongeren doodgestoken. De politie pakte twee verdachten op.

De uit Valencia afkomstige Iborra werd beschouwd als een groot poëzietalent. Hij publiceerde drie bundels met gedichten in de Catalaanse taal en kreeg daarvoor tal van literaire onderscheidingen. Bovendien was hij begonnen aan zijn eerste roman.

De gothische wijk in het oude centrum van Barcelona, een van de belangrijkste toeristische trekpleisters van de Catalaanse hoofdstad, gaat al jaren gebukt onder een hoge criminaliteitsgraad. (belga/lb)

maandag 17 oktober 2011

nieuwe aanwinst kort dag bibliotheek




FIDEEL VERBRUGGEN (1921 - 1947) - EXPERIMENTEN (bazel-waas 1940 - in een oplage van 150 exemplaren) met opdracht aan de jonge actrice Louisa Colpijn - 16 januari 1941